MySearch - Hoe te verwijderen

Het Mysearch.com virus wordt beschouwd als een browser hijacker vanwege het feit dat het de voorkeuren van je browser overneemt onder je toestemming. Doorheen de Jaren, hebben we veel Google Chrome extensies opgemerkt die deze zoekmachine toewijzen aan gebruikers hun startpagina en nieuw tabblad: MySportTab, ScreenDream, en StreamFrenzy zijn een paar van de misleidende add-ons. Ze behoren allemaal toe aan een bedrijf genaamd APN, LLC.

Wat moet je weten over de MySearch dreiging

Dankzij extreme distributietechnieken, staat de Mysearch.com website momenteel op de 3460e plaats van de meest bezochte sites wereldwijd. Wetende dat deze zoekmachine omleidingen kan veroorzaken naar afgelegen sites, sociale engineering scams, en andere misleidende inhoud, sporen we je aan ervoor te zorgen dat deze hijacker je systeem niet kan beïnvloeden (Signalen van een malware infectie). In 2018, lijkt het erop dat deze browser hijacker het actiefst is in Brazilië, Indonesië, India, Thailand en Vietnam.


MySearch virus remove

Ook hebben we een domein gevonden dat gehost wordt door dezelfde webserver als de Mysearch.com hijacker: de Searcbetter.com rogue zoekmachine. Het kan ook wat dubieuze code toevoegen aan je systeem, wat leidt tot een infectie met andere malware. Het lijkt ook erg op andere browser hijackers, zoals MySearchs of Mysearchresults.com.

Bovendien zijn er verschillende andere infecties die er identiek uitzien – Hp.mysearch.com en het Mywebsearch.com virus. Daarnaast, vindt ons onderzoeksteam ook dat het hoofdlogo van het Mysearch.com virus wel heel erg lijkt op dat van Mindspark. Het is dus mogelijk dat de Hp.myway.com hijacker gerelateerd is aan de infectie die we in dit artikel bespreken. Als dit waar is, betekent dit dat Mindspark Interactive nu onder een andere naam werkt. Dit wordt gedaan om de gebruikers te laten denken dat de browser extensies van APN veilig zijn.

Betrouwbare beveiligingsonderzoekers hebben aangegeven dat de producten van Mindspark potentieel ongewenst zijn (POT.Optioneel.Mindspark). Het is dus duidelijk dat browser extensies van deze ontwerpers zonder toestemming op je systeem terecht kunnen komen. Daar wij vermoeden dat de Mysearch.com hijacker gerelateerd is aan deze ontwerpers, hopen we dat je niet beslist om deze zoekmachine ingesteld te laten staan als je voorkeur.

Parasieten, die gelijkaardig zijn aan MySearch

 

Maker

Zoekmachine

Gemaakt op

Specifieke kenmerken

www-mysearch.com

Onbekend

Bing search

2010

Uniek ‘www-‘domein

www-searching.com

Onbekend

Plusnetwork.com

Toont advertenties van 1-1ads.com, uniek ‘www-‘domein

Mysearch.com

APN, LLC

Richt zich vooral op Brazilië, Thailand, Indonesië, Verenigd Koninkrijk, India

Mysearchprotect.com

Onbekend

Google search

2017

Werkt op Safari, maar niet op Chrome

Mysearches.info

Onbekend

Google search

2015

Richt zich vooral op Roemenië, Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk

Mysearch24.com

MySearch24 Ltd

Rambler.ru

2017

Leidt om naar geïnfecteerde promotionele berichten voor Mac

Mysearch-engine.net

Onbekend

Mysearch-engine.net

2016

Mysearchmarket.com

Eight Point Technologies Ltd. / Polarity Technologies Ltd.

2015

Geen toegang meer

Mysearchtoolbar.com

Onbekend

2015 – 2016

Recente versie leidt om naar de Chinese ManBetX registratiepagina

mysearchengine.info

Imali Media Ltd

Yahoo search

2015 – 2017

Leidt onmiddellijk om naar http://search.newtabtvsearch.com/ Gevestigd in Israël. Gerelateerd aan mysearch123.com

Mysearch123.com

Imali Media Ltd

Google search

2015

Gevestigd in Israël. Gerelateerd aan mysearchengine.info

MySearchPage.net

Onbekend

Google search

2011

Wordt verspreid met EasySpeedCheck uninstall. Gevestigd in Israël

Start.mysearchs.com

Babylon Ltd

2014

Richt zich meestal op Chrome en zelden op Mozilla

Mysearchresults.com

Search Results, LLC

Infospace.com

2014

Vooral actief in de V.S.

MySearchDial.com

Montera technologies

Google search

2013

Werkbalk voor snelle toegang tot sociaal media platform. Vooral actief in de V.S.

my-search.online

Airfind

Google search

2018

Vooral actief in de V.S.

mywebsearch.com

Mindspark Interactive Network

Googlesearch

2001

Vooral actief in Zuid-Amerika.

MySearches.co

Polarity Technologies Ltd.

Yahoo search

2018

Vooral actief in India en de V.S.

Hoe werkt het MySearch virus

MySearch wordt betaald voor elke keer jij een van deze kwaadaardige advertenties en links aanklikt. Ze genereren webverkeer naar de sites van derden en verzamelen verkoop tips. Dit is waarom ze zichzelf proberen te helpen om zeer aanlokkelijke advertenties te ontwerpen, die er interessant en betrouwbaar uitzien. Hiervoor verzamelen ze je persoonlijke informatie. Dit kan derden helpen met je te verleiden met meer gepersonaliseerde advertenties die eigenlijk gemaakt werden met als doel het verdelen van malware of het voltooien van phishing scams (Wat is een phishing scam en hoe kan je deze vermijden?). Breng eens een bezoekje aan hun officiële website en lees hun Privacy beleid eens:

Elke keer je de Site bezoekt, verzamelen wij de gelimiteerde informatie die je browser beschikbaar stelt als je een website bezoekt. Deze informatie omvat: (a) je Internet Protocol (IP) adres; (b) het adres van de laatste URL die je bezocht voor je doorklikte naar de Site; (c) je browser en platform type (bijv., een Netscape browser op een Macintosh platform); (d) je browser taal; en (e) de gegevens in alle niet verwijderde “cookies” die je browser voordien van ons aanvaardde.

We verzamelen query informatie voor interne rapportering doeleinden en het optimaliseren van reclame-inkomsten. We tellen, traceren, en verzamelen de activiteiten van onze bezoekers in onze analyse van algemene verkeersstromen op de Site (bijv., het traceren van waar bezoekers komen, welke pagina’s ze selecteren op de Site, hoe ze reageren op zoekresultaten, etc.).

Informatie over de zoekopdrachten die je invoert en over hoe je reageert op de zoekresultaten kan worden gebruikt om de inhoud en advertenties die we je tonen te personaliseren. We kunnen, gebaseerd op de zoekopdrachten die je invoert en de zoekresultaten die je selecteert (inclusief betalende zoekresultaten), conclusies trekken over je interesses en advertenties tonen die overeenstemmen met deze interesses. Je moet echter begrijpen dat informatie, zodra deze verwijderd werd, niet beschikbaar is op de Site, deze wel voor onbepaalde duur opgeslagen kan blijven in onze back-up en archief bestanden.

We kunnen de volgende informatie delen met derden: (a) je Internet Protocol (IP) adres; (b) het adres van de URL die je het laatst bezocht voor je doorklikte naar de Site; (c) je browser en platform type (bijv., een Netscape browser op een Macintosh platform); (d) je browser taal; (e) de gegevens van niet verwijderde cookies die je browser voordien van ons aanvaardde; en (f) de zoekopdrachten die je invoert. Deze derden hebben hun eigen bestand bewaren en dataretentie beleid.

Dit betekent dat je privé-informatie, zoals surfgeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte sites, IP en e-mailadres verzamelt zullen worden en overgemaakt worden aan derden. Zelfs je geografische locatie kan getraceerd worden! Derden passen hun advertenties aan volgens de verstrekte gegevens wat deze relevanter en aanlokkelijker maakt voor jou, dus de kans dat je er ook effectief op zal klikken neemt toe (Is het personaliseren van advertenties een bedreiging voor je privacy?). En je weet al dat je dit niet mag doen.

Hoe wordt de MySearch browser hijacker verdeeld

Als je jezelf afvraagt hoe je geïnfecteerd kan worden met deze potentieel ongewenste toepassing, moet je weten dat er verschillende manieren zijn. Als eerste, vermijd je best het bezoeken van sites met een dubieuze reputatie, omdat hier je veel geïnfecteerde links zult terugvinden. Het is voldoende om op eentje ervan te klikken om geïnfecteerd te worden. Deze infectie kan je ook per e-mail worden toegezonden.

Daarom is het ook afgeraden spam mails te openen. En de populairste manier waarop het MySearch.com virus verspreid wordt is zonder twijfel samen met andere gratis software die je kan downloaden vanop het internet. D.w.z. dat als je iets gratis download en installeert vanop he internet, de kans bestaat dat ook MySearch geïnstalleerd zal worden, zonder dat je het beseft. Om dit te vermijden – vermijd je best het downloaden van software vanop sites met een dubieuze reputatie. Als je echter geen andere keuze hebt, wees dan zeer aandachtig tijdens de installatie ervan.

Indien mogelijk – kies voor een aangepaste of geavanceerde installatiemethode. Op deze manier zal je er zeker van zijn dat je alle beschikbare opties ziet. Sla geen stappen over, omdat je zo belangrijke informatie over het hoofd kunt zien. Lees alle voorwaarden. Sommige informatie kan in kleine lettertjes getoond worden, dus ga niet te snel. Als je ziet dat er extra software geïnstalleerd wordt en je hier niet van op de hoogte bent – sta dan niet toe dat deze installatie voltooid wordt. Als je computer reeds geïnfecteerd werd met MySearch, verwijder het dan zo snel mogelijk.

Hoe de MySearch infectie verwijderen

We hopen dat dit artikel je de gevaren van het gebruiken van MySearch.com liet inzien en dat je klaar bent om je computer en data te redden uit de handen van op geldbeluste criminelen en bedrijven. Terwijl de browser hijacker, gebaseerd op je zoekgeschiedenis, je nep computer bescherming/spyware verwijderingstools kan aanbieden, mag je deze niet vertrouwen omdat het in feite niet zo moeilijk is om zo’n virus zelf te verwijderen of met de hulp van legitieme programma’s.

2-viruses.com presenteert je beide methodes over hoe het te doen, handmatig of automatisch. We raden je aan om het automatisch te doen omdat dit efficiënter en betrouwbaarder is. Download een betrouwbare anti-malware, zoals Spyhunter of Malwarebytes en scan je pc ermee. Het zal de dreiging automatisch detecteren en verwijderen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Mysearch en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Mysearch en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Als je de voorkeur eraan geeft om dit zelf handmatig te doen, of je kunt het anti-malware tool niet downloaden, volg dan gerust onze stap voor stap MySearch verwijderingshandleiding die je onder dit artikel, specifiek voor elke browser, terugvindt.

Methodes voor het handmatig verwijderen van MySearch

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan MySearch en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan MySearch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Er wordt aangenomen dat Internet Explorer de meest kwetsbare is voor allerlei browser hijacker infecties, maar ook andere extensies zijn kwetsbare doelwitten.

TopMySearch verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan MySearch. Klik op het icoon met de prullenbak naast MySearch of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan MySearch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe MySearch te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan MySearch of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met MySearch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Ondanks de geavanceerde beveiliging van Apple op hun producten en toepassingen, vormt Safari geen uitzondering als het gaat om het MySearch virus.

TopHoe MySearch te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder MySearch en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent MySearch, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-mysearch

Removal guides in other languages

MySearch (en) 
MySearch (lt) 
MySearch (de)  Flag of Germany
MySearch (se) 
MySearch (dk) 
MySearch (es) 
MySearch (it) 
MySearch (pt) 
MySearch (fr) 
MySearch (jp) 
MySearch (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.