Qbit Mac Cleaner - Hoe te verwijderen

Qbit Mac Cleaner behoort toe aan de familie van potentieel ongewenste toepassingen (POT) en valt specifiek Mac computers aan. Dit programma is identiek aan Qbit Mac Speedup en volgens zijn acties gelijkaardig als Smart Mac Booster, Mac Cleanup Pro en sommige andere nep systeem optimalisatie tools die zich richten op Mac OS X. Dit zijn verschillende specifieke functies die deze programma’s gemeenschappelijk hebben:

  • distributie via bundelen;
  • tonen van valse positieven tijdens nep scans;
  • vragen aan mensen om de geregistreerde versie te kopen om de verzonnen problemen op te lossen;
  • het hebben van een negatieve impact op de Mac prestaties.

He komt erop neer dat Qbit Mac Cleaner helemaal niets geeft om het malware vrij maken van je Mac. De toepassing is gewoonweg niet in staat om een nuttige systeemoptimalisatie door te voeren. Zijn enige missie is het je voorzien van valse informatie over de status ban je Mac om je eventueel de zogenaamd volledige versie van het programma te laten kopen, welke in niets verschilt van de proefversie.


qbit mac cleaner


Qbit Mac Cleaner virus

Qbit Mac Cleaner Distributiekanalen

Het promoten via bundelen met gratis software is een andere algemene eigenschap van Qbit Mac Cleaner die een geldige reden is om het te beschouwen als ongewenste software. Het programma gebruikt verschillende trucjes om je te verplichten het te installeren. Bijvoorbeeld, de informatie over het bevatten van Qbit Mac Cleaner in de freeware installer wordt misschien niet duidelijk onthuld tijdens het installatieproces. Wat gebruikers meestal te zien krijgen is het venster met de standaard installatie omschrijving. Als je echter op de Geavanceerde of Aangepaste optie klikt kan dit onthullen dat Qbit Mac Cleaner en andere software van derden toegevoegd werd. Om de installatie hiervan te voorkomen is het belangrijk dat je de vakje uitvinkt die verantwoordelijk zijn voor deze extra programma’s. Volgens onderzoek en meldingen van gebruikers werd Qbit Mac Cleaner echter nog steeds geïnstalleerd ook al stonden ze dit niet toe.

Qbit Mac Cleaner kan ook gekoppeld zijn aan nep Adobe Flash Player update installers. Je kunt onverwachts verschillende herhaaldelijk waarschuwingen via je browser te zien krijgen die melding maken van een “aanbevolen” update voor Flash, Videospeler of andere software. Natuurlijk is dit nep en helemaal niet gerelateerd aan een officiële Apple-software update. Als sommige gebruikers per ongeluk akkoord gaan met dit misleidende voorstel en de pseudo-Flash Player installeren, geven ze toestemming voor het injecteren van Qbit Mac Cleaner en andere ongewenste toepassingen (als ze hun beheerder wachtwoord specifiëren tijdens de installatie).

Tenslotte kan Qbit Mac Cleaner ook gepromoot worden via adware die reeds aanwezig is op je Mac. Bijvoorbeeld, MyShopCoupon en MyCouponSmart zijn de adware apps die zich vandaag de dag vooral richten op Macs en zorgen voor ongewenste browser omleidingen naar websites die betrokken zijn bij de online scam. Ze kunnen je naar een pagina brengen die specifiek ontworpen werd om je angst aan te jagen dat je Mac geïnfecteerd werd met ernstige virussen en melden dat je onmiddellijk de één of andere tool moet downloaden om het probleem op te lossen. Dit is het lek waardoor Qbit Mac Cleaner eventueel geïnstalleerd wordt.

De impact van Qbit Mac Cleaner op je system

Er is geen enkele functie in Qbit Mac Cleaner die er een degelijke software van zou maken. In plaats daarvan leidt het programma je constant af met zijn vervelende pop-ups die melding maken van nep dreigingen en je aanmanen om de volledige versie ervan te kopen. Het voert verschillende aanpassingen door op je systeem zodat het automatisch zou starten met de Mac. Het start onmiddellijk met zijn fictieve scan die slechts enkele seconden duurt. Tenslotte krijg je het nep rapport te zien en talrijke meldingen die je aanmanen geld uit te geven voor niets.

Qbit Mac Cleaner is de reden waarom je Mac extreme traag werkt. Zolang het programma actief is zal het je geheugen enorm belasten wat resulteert in een hoog CPU gebruik. De computer zal niet langer stabile werken. Je zult afgeleid worden door de foute pop-ups en meldingen en je niet meer kunnen concentreren op belangrijker werk. Natuurlijk zal het programma uiteindelijk een financieel risico voor je vormen aangezien er niet gegarandeerd kan worden dat de bedrijven die erachter zitten je nadat je per ongeluk de licentie ervan kocht je geld ook zullen terugstorten. Hetzelfde geldt voor andere producten die uit de Qbit familie komen – Qbit PC Speedup of Qbit Clean Pro. Ze proberen je allemaal te voorzien van nutteloze services en op deze manier geld te verdienen.

Hoe Qbit Mac Cleaner deïnstalleren

Het verwijderen van Qbit Mac Cleaner wordt op dezelfde manier gedaan als het verwijderen van andere ongewenste software. Volg alsjeblieft deze stappen:

  • gebruik de “Command-Option-Esc” hotkey combinatie om “Forceer Afsluiten Toepassingen” te openen;
  • zoek Qbit Mac Cleaner, markeer het en klik op “Forceer Afsluiten”;
  • open Finder, ga naar “Toepassingen”;
  • zoek naar Qbit Mac Cleaner en plaats het in de Prullenmand;
  • verwijder Qbit Mac Cleaner uit de Prullenmand;
  • herstart je Mac.

De stappen hierboven zouden Qbit Mac Cleaner effectief volledig moeten verwijderen. Er kan echter niet gegarandeerd worden dat ook andere ongewenste software verwijderd wordt. Het probleem is dat sommige malware die Mac OS X aanvallen die in het systeem verborgen kunnen zitten zonder dat ze visueel geïdentificeerd kunnen worden. We raden je aan om een grondige controle van je Mac uit te voeren met de hulp van Spyhunter om zo andere problemen te kunnen identificeren en hen automatisch te herstellen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Qbit Mac Cleaner en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Qbit Mac Cleaner en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-qbit-mac-cleaner

Removal guides in other languages

Qbit Mac Cleaner (en) 
Qbit Mac Cleaner (it) 
Qbit Mac Cleaner (pt) 
Qbit Mac Cleaner (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.