Attention! All your files are encrypted!

Het Attention! All your files are encrypted! bericht betekent de scareware die een nieuw hulpmiddel is, gemaakt door oplichters die uw geld willen hebben. Geïdentificeerd als Trojan.Ransom.HM, is deze malware gericht op mensen die graag diensten voor het delen van bestanden gebruiken, zoals het downloaden van muziek, films en meer. Het programma wordt gevonden door bestanden te encrypteren op de computer van het slachtoffer en het vragen naar 50 euro om deze terug te herstellen.

De oplichterij wordt in de meeste gevallen gedistribueerd via illegale kopieën van muziek, films en andere bestanden. Eens het is uitgevoerd, laat het enkele bestanden vallen die niet normaal kunnen worden uitgevoerd, en geeft het een waarschuwing weer dat zegt dat er illegale programma’s werden gevonden op uw pc. Daarnaast encrypteert het virus alle extensies door het toevoegen van .EnCiPhErEd aan de bestandsextensies en probeert het de standaardiconen te vervangen door een roze icoon.

Elke map van de aangevallen pc wordt meestal hernoemd naar “HOW TO DECRYPT FILES.txt” en bevat dit bericht:

Opgelet! Al uw bestanden zijn geëncrypteerd!

U gebruikt ongelicentieerde programma’s!

Om uw bestanden te herstellen en ze terug te kunnen bereiken,

zend een Ukash-code of Paysafecard van het nominaal bedrag van 50 euro naar het e-mailadres Koeserg@gmail.com.

Gedurende de dag zal u een antwoord op de code ontvangen.

U hebt 5 pogingen om de code in te geven. Als u deze overschrijdt, dan zullen al uw gegevens onomkeerbaar onbruikbaar worden gemaakt. Wees voorzichtig wanneer u de code ingeeft!

Natuurlijk betaalt u best nooit de 50 euro. Vele anti-malware bedrijven maken hulpmiddelen om de gegevens gratis te ontgrendelen. Om uw computer te repareren, raden we u aan Trojan.Ransom.HM te verwijderen met behulp van dit hulpmiddel.

De beste preventie voor deze encryptie-trojan is het maken van regelmatige back-ups.

 

Over de auteur

 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *