Het Android Ontgrendel Patroon Kan Makkelijk Worden Gekraakt

Het Android Ontgrendel Patroon Kan Makkelijk Worden Gekraakt

Miljoenen apparaten met Android OS worden beschermd met een ontgrendel patroon. Hoewel het een goede manier kan lijken om je privacy te beschermen, kan deze code makkelijk gekraakt worden.

Universiteiten in het VK en China hebben een onderzoek hiernaar verricht en onthulden dat de Android scherm vergrendelcode in, zo weinig als 5 pogingen gekraakt kan worden, gewoon door iemand te filmen die de actie uitvoert en dan het filmpje te uploaden naar de computer. Met de hulp van speciale software, wordt de handbeweging overeengestemd met de positie van het scherm van het apparaat en dan kan het patroon makkelijk worden gekraakt.

Het vergrendel patroon is een nuttige eigenschap op Android apparaten, die gebruikers toelaat hun telefoons en tablets te vergrendelen met een uniek patroon. Om toegang te krijgen tot het apparaat moet je een specifiek patroon tekenen (de puntjes op het scherm verbinden).

120 gebruikers namen deel aan het vermelde onderzoek en schokkend genoeg was de software in staat om 95% van de patronen correct te vermelden. Elk patroon werd geraden in minder dan 5 pogingen. Nog interessanter is, dat het erop lijkt dat makkelijke patronen veiliger zijn omdat de software in staat was om de meer complexe patronen sneller te raden. Het kan echter makkelijk worden verklaard. Software die ontworpen werd om Android patronen te kraken, leest de vingerbewegingen vanuit het perspectief van het scherm en raad dan de mogelijke patronen. Ho meer complex het patroon, hoe meer precies de vingerbewegingen zijn die moeten worden uitgevoerd, dus is het makkelijker voor de software om deze te traceren. Dit gezegd zijnde, een echt simpel patroon is beter dan een complex.

Om het patroon te kraken is er enkel een smartphone met een camera en specifieke software op de computer nodig, dus om het even wie zou het kunnen doen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat deze manier van hacken populair zal worden, denk je toch maar beter eens goed na voor je ontgrendel patronen gebruikt om je te beveiligen. Als je echt deze beveiligingsmethode leuk vindt, moet je de armen volledig verbergen als je in het openbaar je patroon tekent. Als verbergen iets is wat je niet wil doen, vervang dan het patroon gewoon door een Pincode of wachtwoord. Het duurt een aantal seconden langer om toegang te krijgen tot je apparaat, maar het is een meer betrouwbare methode. Een opmerking over dit onderwerp door de directeur van het onderzoek, Dr Zheng Wang:

Patroon vergrendeling is een zeer populaire beschermingsmethode voor Android apparaten. Net zoals voor het vergrendelen van hun apparaten, hebben mensen de neiging om complexe patronen te gebruiken voor belangrijke financiële transacties zoals online bankieren en winkelen omdat ze geloven dat het een veilig systeem is. Onze bevindingen stellen echter dat het gebruiken van Patroon Vergrendeling om gevoelige info te beschermen in feite zeer risicovol kan zijn.

Bron: ibtimes.co.uk

Lees "Het Android Ontgrendel Patroon Kan Makkelijk Worden Gekraakt" in andere talen

Das Android-Entsperrmuster kann ganz einfach geknackt werden (de)  Flag of Germany
Padrão de desbloqueio do Android pode ser facilmente decifrado (pt) 
Android の画面ロックパターンに簡単に破られる (jp) 
Android-oplÃ¥sningsmønsteret kan nemt knækkes (dk) 
Le déverrouillage Android par schéma peut être facilement craqué (fr) 
El Patrón de Desbloqueo de Android Puede Crackearse Fácilmente (es) 
Androids mönsterlÃ¥s kan lätt knäckas (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Beveiligingsgidsen

Recente reacties

Meest recente berichten