How to Access Safe Mode on Android OS

 

Als je problemen ondervonden hebt met je Android smartphone of tablet vanwege malware infecties, moet je alle virussen en potentieel ongewenste toepassingen volledig verwijderen om hem terug netjes te laten werken. Er zijn verschillende manieren om een Android besturingssysteem te herstellen in geval van – je kan het apparaat verbinden met een computer en speciale software gebruiken om het te reinigen, je kan proberen om te de fabrieksinstellingen te herstellen of je kan een anti-malware toepassing gebruiken om de rommel op te ruimen.

Wij denken dat de laatste optie de beste oplossing is. Er zijn veel bekende anti-malware apps die ontworpen zijn voor mobiele apparaten, dus kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Voor de bescherming tegen allerlei virussen raden we het gebruik van Kaspersky Internet Security for Android aan.

Om je telefoon of tablet te beschermen tegen malware, raden we je aan om Malwarebytes Anti-Malware Mobile te gebruiken.

Echter, om anti-malware of anti-virus software succesvol te starten en te gebruiken op een telefoon of tablet moet het in veilige modus draaien. Het probleem is dat de veilige modus op verschillende manieren geopend kan worden op verschillende apparaten en veel gebruikers zijn hierdoor in de war. Om je te helpen hierbij hebben we een handleiding gemaakt die je zal leren hoe de veilige modus te openen op de meest populaire smartphones.

Veilige modus op Samsung smartphones

Samsung Galaxy S3

Om de veilige modus te openen op de Samsung Galaxy S3 moet je de telefoon aanzetten of herstarten en blijven drukken op de startknop. Blijf drukken tot je telefoon aanstaat en in de linker benedenhoek van het scherm zou je het “Veilige Modus” watermerk moeten zien. Dit betekent dat je de veilige modus succesvol geopend hebt en de anti-malware toepassing kan opstarten.

Samsung Galaxy S4

Om de veilige modus te openen op de Samsung Galaxy S4 moet je gewoon de aan/uit knop ingedrukt houden (aan de rechterkant van je telefoon) en een lijst met beschikbare selecties zal verschijnen. Selecteer “Herstart in Veilige Modus” en in ongeveer 45 seconden vanaf dat moment zal telefoon in veilige modus opereren.

Samsung Galaxy S5 and Samsung Galaxy S6

Om de veilige modus te openen op de Samsung Galaxy S5 of S6 moet je de telefoon uitzetten en dan weer aanzetten. Bij het aanzetten zal het Samsung logo verschijnen en op dat moment moet je de volume omlaag knop indrukken en een paar seconden ingedrukt houden. Als je succesvol in de veilige modus bent geraakt zou je in de linker benedenhoek van je scherm het “Veilige Modus” watermerk moeten zien.

Veilige modus op Sony smartphones

Sony Z1

Om de veilige modus te openen op de Sony Z1 moet je op de aan/uit knop drukken en dan drukken op de optie “Uitzetten” en deze ingedrukt houden. Na een paar seconden zal je het bericht “Herstarten in veilige modus” te zien krijgen – klik op “OK”. Je telefoon herstart nu in veilig modus.

Sony Z2

Om de veilige modus te openen op de Sony Z2 moet je de telefoon uit- en weer aanzetten. Bij het aanzetten zal het Sony logo verschijnen en op dat moment moet je de volume omlaag toets indrukken en ingedrukt houden voor een paar seconden. Als je de veilige modus succesvol geopend hebt zou je in de linker benedenhoek van je scherm het “Veilige Modus” watermerk moeten zien.

Sony Z3

Om de veilige modus te openen op de Sony Z3 moet je de aan/uit knop indrukken en dan op de optie “Uitzetten” drukken en deze ingedrukt houden. Na een paar seconden zal je het bericht “Herstarten in veilige modus” te zien krijgen – klik op “OK”. Je telefoon herstart nu in veilig modus.

Veilige modus op Lg smartphones

Om de veilige modus te openen op een Lg smartphone moet je de telefoon uit- en weer aanzetten. Bij het aanzetten zal het LG logo verschijnen en op dat moment moet je de volume omlaag toets indrukken en ingedrukt houden voor een paar seconden. Als je de veilige modus succesvol geopend hebt zou je in de linker benedenhoek van je scherm het “Veilige Modus” watermerk moeten zien.

Veilige modus op HTC smartphones

HTC One M8

Om de veilige modus te openen op de HTC One M8 smartphone moet je de telefoon uit- en weer aanzetten. Bij het aanzetten zal het HTC logo verschijnen en op dat moment moet je de volume omlaag toets indrukken en ingedrukt houden voor een paar seconden. Als je de veilige modus succesvol geopend hebt zou je in de linker benedenhoek van je scherm het “Veilige Modus” watermerk moeten zien.

HTC One M9

Om de veilige modus te openen op de HTC One M9 moet je de aan/uit knop indrukken en dan op de optie “Uitzetten” drukken en deze ingedrukt houden. Na een paar seconden zal je het bericht “Herstarten in veilige modus” te zien krijgen – klik op “OK”. Je telefoon herstart nu in veilig modus.

Veilige modus op Huawei smartphones

Om de veilige modus te openen op de Huawei smartphone moet je de aan/uit knop indrukken en dan op de optie “Uitzetten” drukken en deze ingedrukt houden. Na een paar seconden zal je het bericht “Herstarten in veilige modus” te zien krijgen – klik op “OK”. Je telefoon herstart nu in veilig modus.

Als je jouw apparaat niet terugvind in deze lijst, probeer dan gewoon een aantal van deze verschillende methodes om je Android apparaat in veilige modus te starten. Als geen van hen werkt vraag ons dan gerust om hulp in de onderstaande commentaar sectie.

 
 

Over de auteur