Malware dreigingen in Google Play Store vragen voor een 5-ster beoordeling

Oeps: Google Play Store helpt onwetend hackers mensen te infecteren met een Hiddad.BZ adware. Er bestaat geen twijfel dat het beheren van een grote interactieve winkel een ingewikkelde taak is: soms kunnen gebruikers het niet ten volle vertrouwen. Gebruikers moeten de realiteit onder ogen zien en zichzelf aanleren hoe malware varianten te herkennen en te vermijden. Deze raadgevingen houden we tot op het einde van het artikel, en nu, zullen we de situatie uitleggen waarin Google zich bevindt.

Beveiligingsrapporten stellen duidelijk dat zeven kwaadaardige toepassingen erin geslaagd zijn beschikbaar te zijn in de Google Play Store. Niets vermoedende gebruikers kunnen hen opgemerkt hebben met de titel “Snaptube” of “tube.mate”. Beide toepassingen zijn gespecialiseerd in het helpen van downloaden van op Youtube wat meestal video/muziek materiaal omvat. Wat de omschrijving van deze programma’s echter niet omvat is dat ze een Hiddad.BZ adware verbergen, die de interface van de geïnfecteerde apparaten bezet met stromen aan online reclame.


Van zodra één van de zeven aangegeven programma’s geïnstalleerd werd op een Android apparaat, werden “Music Mania” en zijn kwaadaardige element en opgestart. Het opgestarte proces vereist beheerder privileges en zal plug-ins installeren die eigenlijk advertentie gebaseerde parasieten zijn. Nadat je akkoord ging met deze dubieuze voorwaarden, zal je verplicht zijn om tonnen aan online advertenties te aanschouwen. Dit is echter wanneer de hackers een slimme strategie toepassen: als je aan de advertenties wilt ontsnappen, moet je de net gedownloade toepassing beoordelen. En de beoordeling moet 5 sterren zijn. Dit is een gemene poging om de toepassing er beter te laten uitzien voor andere potentiele gebruikers. Als je de gevraagde beoordeling niet geeft zal de vloed aan advertenties niet stoppen.

Dit is niet de eerste keer dat de Google Play Store malware verdeeld. Er werden voordien reeds verdachte toepassingen gedetecteerd en je moet steeds proberen om niet-essentiële toepassingen te mijden. In statistische termen, hebben bijna een miljoen installatie processen toegelaten dat kwaadaardige toepassingen in Android toepassingen kwamen. Aangezien het wat tijd vraagt om malware te detecteren in de Google Play Store, moeten gebruikers zelf wat nadenken.

Door het worden van een ontwikkelaar voor Google Play, moet je akkoord gaan om nooit te proberen goede beoordelingen te krijgen in ruil voor geld of andere zaken. Deze regel werd duidelijk geschonden door de zeven apps die de Hiddad.BZ adware verbergen.

In het begin van het artikel beloofden we je een paar raadgevingen over hoe het downloaden van malware uit de Google Play Store te vermijden. Ten eerste, verspil geen ruimte op je apparaat aan onnodige software. Ten tweede controleer steeds de beoordelingen. We weten het: na he lezen van dit artikel kan je misschien wat terughoudend zijn aangaande de gegeven sterren. Lees echter de commentaren en zie of mensen de app ook echt aanprijzen vanwege zijn kwaliteit. Ten derde, controleer of de app geen toelating nodig heeft voor gevoelige telefoonelementen zoals de microfoon of de camera als de app niets te maken heeft met deze eigenschappen. Google heeft de dubieuze toepassingen reeds verwijdert, maar blijf waakzaam omdat er meer van hen beschikbaar kunnen zijn.

Bron: welivesecurity.com.

Bron: https://www.2-viruses.com/malware-threats-in-google-play-store-ask-for-a-5-star-evaluation

Lees "Malware dreigingen in Google Play Store vragen voor een 5-ster beoordeling" in andere talen

Malware threats in Google Play Store ask for a 5-star evaluation (en) 
Amenazas de malware en Google Play Store que pide una evaluación de 5 estrellas (es) 
Des logiciels malveillants menacent dans Google Play Store pour demander une évaluation 5 étoiles (fr) 
Google Play ストア内のマルウェア脅威が5つ星評価を求める (jp) 
Ameaças malware na Google Play Store pedem uma avaliação de 5-estrelas (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Beveiligingsgidsen

Recente reacties

Meest recente berichten