Piesearch.com virus - Hoe te verwijderen

Piesearch.com is een browser hijacker ontwikkeld door een bedrijf uit Hong Long, genaamd Adlegend Limited. Het infiltreert computers zonder toestemming van de gebruiker, verstoort hun werk op het internet en tast de prestaties van de browser aan door de standard zoekmachine en startpagina te wijzigen in Piesearch.com. Dit browser virus lijkt erg veel op andere bekende hijackers zoals MyWay, Conduit, Trovi.com. Het idee achter het PieSearch.com virus is om het gehackte systeem te gebruiken om geld te verdienen aan reclame en het omleiden van tientallen incapabele gebruikers naar de websites en producten van hun sponsors. Hoe meer views en kliks de Piesearch.com browser hijacker kan genereren hoe meer geld de ontwerpers verdienen.

Hoewel dit misschien niet erg kwaadaardig lijkt, toont de grondige analyse van de EULA van de Pie zoekmachine een andere waarheid. Niet alleen toont het een enorm aantal promoties, sommige onder hen komen van niet gereglementeerde derden en bevatten malware. Aangezien je systeem reeds kwetsbaar is vanwege de PieSearch infectie, kan één niet gemeend klikje op een Malvertising deal genoeg zijn om een ransomware of Trojaan op je computer los te laten. Vergeet daarnaast ook je privacy niet, dit omdat PieSearch.com alle persoonlijke en niet-persoonlijke informatie die je invoert op Mozilla of Chrome zal registreren. Wat moet je nu doen om de Piesearch.com browser hijacker infectie op te lossen? Lees ons artikel tot op het einde waar we de bete tips voorzien om het Piesearch.com virus te verwijderen aan de hand van twee verschillende technieken.

Wat is de PieSearch.com browser hijacker

De ‘Over’ pagina op PieSearch.com beschrijft deze browser verbeteraar als een unieke zoekmachine die de beste resultaten weergeeft van toonaangevende zoekmachines, inclusief Google, Yahoo!, Bing en Yandex. Het beslist voor jou welke de meest relevante inhoud is aan de hand van je zoekopdracht en verwijdert duplicaten. Terwijl de Pieseach.com browser hijacker echt resultaten van andere zoekmachines toont, werkt het in feite niet zelf als een unieke engine, maar leidt het gebruikers om naar Bing, het verkeer leverend voor het Gerelateerde bedrijf van geïnfecteerde slachtoffers, die misschien nog niet van deze laatste gehoord hebben. Bovendien doet het PieSearch virus dit door het vervangen van de startpagina en de standaard zoekmachine na het aanbrengen van ernstige wijzigingen in het register.


piesearch.com browser hijacker virus

PieSearch.com zal geïnstalleerd worden als een add-on of extensie voor de browser en zal dan met de hulp van kwaadaardige script codes je zoekmachine instellingen wijzigen om van zichzelf de standaard zoekmachine te maken. Momenteel komt de Pie Search browser hijacker het meeste voor in Brazilië, Spanje, Afghanistan, Polen en Turkije resulterend in meer dan een half miljoen bezoeken. Het bedrijf dat hem ontworpen heeft – Adlegend Limited staat gekend voor het creëren van andere malware zoals FastCompress, FastSupport adware enz. Daarom is het mogelijk dat de Piesearch.com browser hijacker moeilijk te verwijderen is, omdat het ontworpen werd door professionals. (Hoe adware computers schaadt)

Van zodra het PieSearch.com virus je browser begint te overheersen, veroorzaakt het programma tientallen omleidingen naar onbekende websites en verstoort het je algehele surf activiteit op het internet. Als je probeert te zoeken met de Piesearch.com zoekmachine, zal je zien dat het tal van gesponsorde sites toevoegt aan je zoekresultaten. De hoofd zoekpagina van de Piesearch.com browser hijacker zal snelkoppelingen bevatten naar Facebook, Twitter, Linkedin, Skype en Instagram. In feite, als dit zo is, kunnen we ervan uitgaan dat je computer geïnfecteerd werd door een oudere versie van deze. (Meer over Waarom browser hijackers werken zoals ze werken)

Daarenboven, beweert PieSearch.com in hun Privacybeleid dat door het gebruiken van dit product je hen de toestemming geeft om je gevoelige gegevens en online activiteit te traceren en te delen met derden voor geld. Dit kan leiden tot datalekken, gehackte accounts, gebruikte creditkaarten, identiteitsdiefstal en meer. Kijk zelf maar even:

De Sites voorzien links naar andere sites op het internet beheerd door derden. Omdat Piesearch zulke sites niet kan controleren, erkent en gaat u ermee akkoord dat Piesearch niet verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid van zulke externe sites, en de inhoud, reclame, services, producten of materialen op of beschikbaar via deze sites niet onderschrijft noch er verantwoordelijk of aansprakelijk voor is.

We kunnen apparaat eigen informatie verzamelen (zoals het hardware model, versie van het besturingssysteem, unieke apparaat identificeerders, en mobiel netwerkinformatie inclusief telefoonnummer). Piesearch kan je apparat identificeerders of telefoonnummer associëren met je Piesearch Account.

Als je onze services gebruikt of inhoud bekijkt welke voorzien wordt door Piesearch, kunnen we automatisch bepaalde informatie verzamelen en opslaan in server logs. Deze kan zijn: details over hoe je de service gebruikte, zoals je zoekopdrachten, apparaat eigen informatie zoals crashes, systeem activiteit, hardware instellingen, browser type, browser taal, de datum en tijd van je verzoek en doorverwijzing URL.

We gebruiken de verzamelde informatie van cookies en andere technologieën, zoals pixel tags, om je gebruikersinformatie en de algehele kwaliteit van onze services te verbeteren. Bij het tonen van een op maat gemaakte advertentie, zullen we geen cookie of anonieme identificeerder associëren met gevoelige categorieën, zoals deze gebaseerd op ras, religie, seksuele geaardheid of gezondheid. Piesearch verwerkt persoonlijke informatie op onze servers in vele landen wereldwijd. We kunnen je persoonlijke informatie verwerken op een server die zich in een ander land dan dat waar u woont bevindt.

In feite, afgaand op de vermelde informatie in hun Eula, zal je niet in staat zijn om je browser te gebruiken zoals je dat gewend was. Bovendien zal je persoonlijke data behandeld worden door hackers en gemakkelijk gebruikt kunnen worden voor kwaadaardige doelen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het Piesearch.com virus je omleidt naar potentieel geïnfecteerde websites, waar je gemakkelijk geïnfecteerd kan worden met malware of een andere soort van infectie. Als je terug veilig wilt surfen, verwijder dan het Piesearch.com virus zo snel mogelijk.

Hoe kwam het PieSearch.com virus op je computer

Net zoals de meeste andere browser hijackers, wordt het Piesearch.com virus meestal gedownload en geïnstalleerd samen met andere programma’s. Veelal komt het in een bundel met gratis software zoals muziek spelers, download managers, pdf-makers, etc. Helaas is de meerderheid van de gebruikers niet in staat te zien welke extra programma’s er gebundeld zijn met de hoofd toepassing voor installatie. Dit komt omdat ze de Standaard instellingen van de installatie Wizard niet vervangen door de Geavanceerde. Deze stap wordt vaak overgeslagen en dan wordt de volledige bundel automatisch geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je de installatie wizard aanpast en de vooraf aangevinkte programma’s deselecteerd.

Niet alleen moet je voorzichtig zijn als je een installatie wizard uitvoert en software op je computer toelaat, je moet ook voorzichtig zijn als je freeware verdelende sites gebruikt in plaats van de officiële software sites. Shareware verdelende sites zijn gekend voor het toevoegen van ongewenste toepassing zoals PieSearch.com aan populaire programma’s om geld te verdienen voor de malware ontwerpers, beter is dus dat je de tijd neemt om te zoeken naar de legitieme pagina van de gewenste software dan at je Russische roulette speelt en probeert niet geïnfecteerd te worden.

Hoe de Pie zoekmachine snel verwijderen

Als het systeem reeds geïnfecteerd werd, moet je ervoor zorgen dat je het Piesearch.com virus zo snel mogelijk van je computer verwijdert. Wordt gewoon niet gek door te proberen je browser(s) te verwijderen en opnieuw te installeren, nadat het je niet lukte om je browser instellingen te herstellen. Dit zal ook niets uithalen. Je browser blijft lijden onder het Piesearch.com omleiding probleem. De reden hiervoor zijn de toegevoegde register warden en aangemaakte systeembestanden door deze kwaadaardige toepassing.

Er is echter een snelle en efficiënte manier om de Pie zoekmachine te verwijderen die bruikbaar is voor elke gebruiker, of het nu een beginner of een cyber-veteraan is. Dit is een automatisch anti-malware tool. Deze software zal alle gerelateerde registerwaarden en systeembestanden verwijderen zonder dat je, je favoriete browser opnieuw moet installeren en je, je waardevolle bladwijzers kwijtspeelt. We stellen voor dat je anti-spyware programma’s zoals Spyhunter, Reimage of Stopzilla probeert. In het algemeen is het hebben van een betrouwbaar antivirus en anti-malware programma echt belangrijk, aangezien het, het risico op een infectie met andere virussen tot een minimum herleidt.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Piesearch Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Piesearch Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,


How to delete PieSearch browser hijacker manually

Hoe Piesearch.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Piesearch.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Piesearch.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Piesearch.com virus van uw browsers

TopHoe Piesearch.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Piesearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Piesearch.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Piesearch.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Piesearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Piesearch.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Piesearch.com virus van de lijst.

Hoe Piesearch.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Piesearch.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Piesearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Piesearch.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Piesearch.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Piesearch.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Piesearch.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Er bestaat natuurlijk ook een manier om de PieSearch.com browser hijacker zelf te verwijderen zonder bijkomend programma. Je zult de onze onderstaande richtlijnen in volgorde moeten uitvoeren om de irriterende en vervelende Pie zoekmachine te verwijderen. Pas op, na het handmatig verwijderen kan je nog steeds te maken hebben met de gevolgen van het virus, zoals het niet in staat zijn om de standard startpagina of zoekmachine te wijzigen of vaak omgeleid worden naar dezelfde Piesearch.com. In dit geval is de beste oplossing om te proberen na te kijken dat het virus geen andere instellingen gewijzigd heeft zoals HOSTS bestanden of een malware verwijdering tool aan te schaffen (Spyhunter werd door onze lezers aangewezen als de beste keus voor het verwijderen van het PieSearch virus), en je probleem automatisch te laten oplossen.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-piesearch-com-virus

Removal guides in other languages

Piesearch.com virus (en) 
El virus Piesearch.com (es) 
Piesearch.com virus (dk) 
Piesearch.com Virus (de)  Flag of Germany
Piesearch.com vírus (pt) 
Piesearch.com virus (se) 
Piesearch.com ウイルス (jp) 
Piesearch.com virus (it) 
Le virus Piesearch.com (fr) 
Piesearch.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.