Prognose voor 2017: alarmerend, met een kans op cybercriminaliteit

Waaraan beveiligingsonderzoekers voorrang moeten geven in 2017? De cyberwereld staat vol met malware en niemand mag de focus verliezen. Jouw doel als normale surfer is het bestaan van besmettelijke inhoud en dat deze jou echt als doelwit kan hebben, te erkennen. Cyberveiligheid is één van de vele waarden die private ondernemingen, overheidsinstanties en individuen respecteren en waarderen. Terwijl je, je problemen in het echte leven oplost, wordt je ook aangemoedigd om de activiteit die je onderneemt via je telefoon, computer of andere populaire apparaten niet te onderschatten. Je kan nooit een noodgeval voorspellen: zelfs betrouwbare apps en diensten kunnen te maken krijgen met data lekken, waardoor je persoonlijke info ter beschikking komt van hackers. Ja, cyberveiligheid is een delicate onderneming en sommige mensen kunnen terughoudend zijn om erover te praten of te lezen, omdat ze een waslijst aan slechte gewoontes hebben.

2017: het ontstaan van nieuwe ransomware virussen?

Er wordt voorspeld dat ransomware virussen in 2017 nog zullen toenemen en hun winsten laten exploderen. Voor de start van 2017, waren we hoopvol en droomden we dat er geen geavanceerde varianten zouden worden uitgebracht, maar helaas werden er reeds verschillende ingewikkelde projecten voltooid. Deze cyberdreigingen kunnen hun doelwitten kiezen uit miljoenen aan telefoon- en computergebruikers. In feite kregen, Android apparaten met meer ransomware infecties te maken dan voorheen. In 2017, kan deze trend exploderen en mensen verplicht worden om te vrezen voor niet enkel de data opgeslagen op hun computers, maar ook voor deze op hun telefoons.


Phishing

De relatief oude phishing aanvallen lijken niet van de toonaangevende positie voor het verdelen van malware te wijken. Jarenlang creëerden e-maildiensten zonder het te weten een omgeving voor het verdelen van malware. Aangezien misleidende spam mails de job nog steeds gedaan krijgen, gebruiken veel hackers hen met de hoop op winst. Macro scripts in Microsoft Office documenten worden meer en meer verwerkt in phishing, wat een nieuw niveau van misleiden creëert. De e-mailservice van Google heeft nu .js bijlagen aan mails verbannen, dit omdat JavaScript vaak de oorzaak van ransomware infecties was. Hoewel hackers nieuwe amnieren blijven vinden, wordt cyberveiligheid versterkt door beperkingen zoals deze.

Veiligheid van routers

Routers die geleverd worden door Netgear hebben wat terugval gekend, en nu wordt voorspeld dat de trend van het vinden van kwetsbaarheden in deze apparaten de voorkeur zal krijgen. De meeste van deze producten hebben van bij de start reed ingewikkelde wachtwoorden, maar beveiliging experten raden aan dat ze gewijzigd zouden worden met andere, gelijkaardige ingewikkelde codes. Daarnaast zou je de router moeten instellen om verbindingen van buitenaf te voorkomen om zo hackers de toegang tot je router te ontzeggen.

Wat kan ik doen om mezelf te beveiligen tegen cyberdreigingen?

Met de misleidende hackers die loopholes vinden in je beveiliging en erin slagen te infiltreren, corrumperen en bedreigen, moet je op de hoogte zijn van een paar trucjes die ervoor zorgen dat je apparaat geen risico loopt. Om ransomware infecties te vermijden: maak een back-up van je data, en we bedoelen, al je data. Informatie op je telefoon en computer heeft constant te maken met bedreigingen. Daarom, hopen we dat je back-up opslag op prijs kan stellen omdat deze je immuun maakt voor zulke virussen. Phishing lukt enkel als gebruikers vrijwillig de mails openen die ze ontvangen. Als je merkt dat een mail er verdacht uitziet, open hem dan niet.

Bron: malwarebytes.com.

Bron: https://www.2-viruses.com/prognosis-for-2017-alarming-with-a-chance-of-cybercrime

Lees "Prognose voor 2017: alarmerend, met een kans op cybercriminaliteit" in andere talen

Prognosis for 2017: alarming, with a chance of cybercrime (en) 
GrÄ—sminga prognozÄ— 2017 metams: laukite nusikaltimų elektroninÄ—je erdvÄ—je (lt) 
2017에 대한 예후: 사이버 범죄의 가능성 경고 (kr)  Flag of South Korea
Diagnóstico para 2017: alarmante, con la posibilidad de ciber crímenes (es) 
Prognos för 2017: oroväckande med risker för IT-kriminalitet (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Beveiligingsgidsen

Recente reacties

Meest recente berichten