Zou je Telegram moeten downloaden of niet?

Telegram zegt pure instant berichtgeving te voorzien. Het aantal gebruikers van deze app neemt constant toe aangezien mensen steeds vaker voor deze messenger kiezen. We zeggen niet dat je Telegram niet mag downloaden, maar cyberanalisten van Fidelis CyberSecurity waren de eerste die zich zorgen maakten over Telegram. Een van de meest positieve eigenschappen van deze toepassing is dat het informatie codeert voor zowel iOS als Android besturingssystemen. Als een nieuwe gebruiker zich registreert worden zijn/ haar vrienden die reeds Telegram gebruiken hiervan op de hoogte gebracht (vrienden alias je contactlijst). Hoewel dit een handige eigenschap lijkt, schudden beveiligingsonderzoekers het hoofd en gaan ze niet akkoord met deze misvatting.

Telegram informeert gebruikers ook over welke van hun vrienden deze toepassing op hun apparaat geïnstalleerd hebben. Als er zich per ongeluk een rogue persoon in je contactlijst bevindt, beginnen de beveiligingsproblemen. Het feit dat Telegram automatisch informatie over hun leden blootgeeft zit beveiligingsexperten dwars. Het zou geschikter zijn mochten mensen in staat zijn om zulke info handmatig te verbergen, maar deze instelling wordt niet ondersteund door Telegram.


De codering wordt verondersteld zeer krachtig te zijn in het geval van Telegram, maar we hoorden reeds vele bezorgdheden of deze niet in gedrang kwam als er zich een aanvaller in de contactlijst van de gebruiker bevindt? Dit zou nieuwe mogelijkheden kunnen bieden aan scams. Als je echt graag gebruik maakt van Telegram en niet de intentie hebt om een andere app te gaan gebruiken, raden we je aan om mensen die je nauwelijks kent uit je contactlijst te weren.

Ondanks deze tegenslag voor Telegram, lijkt het op andere gebieden zeer veilig te zijn. Het heeft bepaalde eigenschappen die duidelijk voordelen bieden en we zijn dan ook niet langer verrast door het aantal gebruikers dat reeds Telegram installeerde. Laat ons een paar positieve zaken opnoemen van deze messaging app. Ken je dat gevoel als je vriend je een link stuurt maar je telkens naar je browser geleid wordt als je erop klikt? Wel, Telegram heeft hieraan gedacht en het laat mensen toe de links in de toepassing zelf te openen. Daarnaast zullen ook bericht previews je niet langer ergeren. Sommige stiekem mensen kunnen “geheime chats” starten die beveiligd zijn met een codering. Als je deze toepassing wil proberen kunnen we je niet tegenhouden en het heeft zeker wat coole eigenschappen.

Bron: infosecurity-magazine.com.

Bron: https://www.2-viruses.com/should-you-download-telegram

Lees "Zou je Telegram moeten downloaden of niet?" in andere talen

Should you download Telegram? (en) 
Ar verta parsisiųsti Telegram programÄ—lÄ™? (lt) 
Debería descargar Telegram? (es) 
Bör du ladda ned Telegram? (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Beveiligingsgidsen

Recente reacties

Meest recente berichten