FireQuestions adware - Hoe te verwijderen

FireQuestions is een ongewenst programma dat doet alsof het een ‘krachtigere beveiliging voorziet voor je account’ terwijl het in werkelijkheid de browser overneemt en een enorm aantal gesponsorde advertenties plaatst waar je ook gaat om zo een inkomen te genereren voor de misdadigers. Zo’n adware is niet meteen de meest beruchte dreiging die je kan tegenkomen in de virtuele wereld, maar als deze ongemoeid gelaten wordt kan het FireQuestions virus resulteren in meer dan alleen maar vervelende reclame. Je hebt misschien al wel gehoord van gelijkaardige gevaarlijke programma’s zoals QkSee, Infolinks, GorillaPrice, OptimizerPro die online marketing en advertenties van derden gebruikten als voornaamste bron van inkomsten.

Opdat het FireQuestions virus de moeite zou lonen voor zijn ontwerpers, moeten ze tal van samenwerkingen aangaan met derden. De meest beroemde adverteernetwerken die kunnen proberen om hun aanbiedingen te pushen via het FireQuestions programma zijn Propeller Ads Media, Ads by Name, Adcash, Popcash, en Taboola. Het is belangrijk dat je er niet op klikt omdat niet alleen de hackers er voordeel uit halen maar ze ook Meer malware kunnen leveren aan je reeds kwetsbare computer. Het is echter moeilijk om dit niet te doen als de reclame opduikt op elke site die je bezoekt, en niet alleen als zichtbare banners en werkbalken maar ook als geniepige hyperlinks, pop-ups en omleidingen. Dit is waarom we je in dit artikel zullen uitleggen hoe de FireQuestions adware te verwijderen en de bescherming van je systeem te herstellen.


FireQuestions adware virus infection

Is het FireQuestions programma kwaadaardig

Over het algemeen, ondanks het feit dat er vaak naar de FireQuestions adware gerefereerd wordt als een virus, heeft het niet echt zo veel dubieuze eigenschappen. Distributie, online monitoring, en agressieve reclame zijn de voornaamste problemen met het FireQuestions programma. Deze POT (potentieel ongewenste toepassing) schaadt echter de computer en zijn bescherming door het openen van deuren voor andere malware via het onthullen van kwetsbaarheden in de beveiliging en het toestaan van reclame van derden, wat nooit echt veilig is. (Waarom affiliate marketing niet zuiver graat is). Het maakt niet uit hoe gedisciplineerd en bewust je bent tijdens het surfen op het net, het laten staan van de FireQuestions adware is geen goed idee, omdat je steeds per ongeluk op een malware geladen aanbieding kan klikken en terecht kunt komen in een slechtere situatie met gehackte accounts en het verlies van persoonlijke gegevens.

Tenslotte, neemt malvertising meer en meer de bovenhand in de wereld van malware, daarom begonnen er meer campagnes zoals FireQuestions aan de oppervlakte te komen, gebruik makend van slachtoffers om geld te verdienen voor hackers. Het bedrag dat de ontwerpers van adware verdienen is afhankelijk van hoeveel mensen er geïnfecteerd werden en hoeveel van hen op de geplaatste advertenties reageerden, om dit te bereiken gebruiken de misdadigers slim marketing technieken zoals PPV/PPC, traceren ze je activiteiten en passen ze het onderwerp/product van de reclame aan, leiden ze je om naar bepaalde sites om het verkeer te verhogen enz.


Firequestions adware virus

Een ander ding dat meestal opgemerkt wordt bij FireQuestions is dat het geïnstalleerd wordt met browser hijackers (zoals Delta-Search), welke ook toegang zal krijgen tot de browser en wijzigingen zal aanbrengen, waardoor de adware ongelimiteerd aanbiedingen kan plaatsen op elke website, hetzij via hen of rechtstreeks door de derden zelfs als het de lay-out van de site verstoort. Terwijl het op het eerst slecht een beetje vervelend kan lijken, zullen de advertenties agressiever worden en al snel zal je online browsing ervaring zo onaangenaam worden dat je het beu wordt en het zal ook zeer gevaarlijk worden omwille van de potentieel verborgen virussen. Maar maak je geen zorgen, we hebben onderaan automatische en handmatige verwijderingsrichtlijnen voorzien.

Hoe kreeg je de FireQuestions adware

FireQuestions of FireQuestions.download kan plots opduiken als een pop-up melding op je browser en vragen om geïnstalleerd te worden zodat het je kan helpen je accounts te beschermen. Als je akkoord gaat, zal het je ook vragen of het toegang krijgt tot je browsing gegevens. Als je opnieuw ja antwoord, gefeliciteerd, je hebt een virus geïnstalleerd, wat je elke online stap zal registreren. Dit is één van de voornaamste distributiemethodes waarop FireQuestions systemen kan infecteren. Een gelijkaardige techniek is dat het zich uitgeeft voor een Firefox/Chrome update die plotseling geïnstalleerd moet worden, en in plaats van iets te upgraden zal het een adware virus zijn dat op je computer wordt geïnstalleerd. Vaak vinden zulke meldingen en nep updates plaats omwille van een andere malware infectie, welke Andere virussen verspreid voor geld.

Maar de ongewenste FireQuestions toepassing kan ook je computer binnenglippen samen met andere software via deze zijn Setup Wizard in de Extra programma’s sectie. Als de installatie van een programma een paar andere samengepakte programma’s bevat die vooraf aangevinkt werden om standaard tegelijkertijd geïnstalleerd te worden tenzij de gebruiker er anders over beslist, noemt men dit bundelen. (Wat is bundelen). Je moet steeds extra voorzorgen nemen als je nieuwe software op je pc toelaat en kiezen voor de Aangepaste installatie waar je kunt zien wat er allemaal op je Windows wordt geplaatst.

Hoe het FireQuestions virus snel verwijderen

Het verwijderen van het FireQuestions virus zou niet moeilijk mogen zijn als je het zelf geïnstalleerd hebt omdat je waarschijnlijk wel weet in welke map deze adware geïnstalleerd werd. Toch, blijven in sommige gevallen, afhankelijk van hoe kwaadaardig de variant van FireQuestions is, gebruikers zelfs na het verwijderen ervan opgescheept zitten met wat onaangename gevolgen, zoals het niet in staat zijn om de startpagina te wijzigen of hardnekkige advertenties. Daarnaast is het ook mogelijk dat het sommige mensen ontbreekt aan de nodige technische computerkennis, bovendien kan het lang duren om vast te stellen waar het probleem ligt, dus is de beste oplossing voor het beëindigen van de FireQuestions adware een degelijk automatisch anti-spyware tool.

We hebben het volledige gamma aan malware verwijdering programma’s getest, maar ons onderzoek toonde aan dat de meest efficiënte voor het FireQuestions virus Malwarebytes, SpyHunter en Reimage waren. Deze anti-malware tools waren in staat om snel de adware te detecteren en alle mappen en aangepaste registersleutels te vinden en het te verwijderen zonder dat er restanten achterbleven. Vergeleken met een handmatige verwijdering is het een goed idee te investeren in een goede antivirus/anti-malware omdat deze ook onzichtbare dreigingen verwijderen en verhinderen dat je pc geïnfecteerd wordt als je browsing gewoontes er niet in slagen je veilig te houden.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Firequestions Adware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Firequestions Adware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe de FireQuestions adware handmatig verwijderen

Natuurlijk is er een handmatige, maar meer uitdagende manier om verlost te worden van het FireQuestions virus. Als je onze onderstaande instructies volgt, zou je in staat moeten zijn om de FireQuestions adware van je browsers en het systeem te verwijderen, maar indien je geen veranderingen merkt, ook al deed je alles wat we je aanbevolen, probeer dan gerust de automatische verwijderingsoptie zoals Malwarebytes.


Hoe FireQuestions.download te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals FireQuestions adware installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan FireQuestions.download .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder FireQuestions adware van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan FireQuestions.download en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan FireQuestions adware, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopFireQuestions.download verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan FireQuestions adware. Klik op het icoon met de prullenbak naast FireQuestions.download of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan FireQuestions adware, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopFireQuestions.download verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan FireQuestions adware of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met FireQuestions.download, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe FireQuestions adware verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beĆ«indigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopFireQuestions adware verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij FireQuestions.download. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met FireQuestions adware, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-firequestions-adware

Removal guides in other languages

FireQuestions adware (en) 
FireQuestions adware (it) 
FireQuestions adware (dk) 
Reklamprogrammet FireQuestions (se) 
FireQuestions-Adware (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.